Actueel
Herinrichting lokatie Emmeloord is voltooid.

Afgelopen periode is er hard gewerkt aan de herinrichting van de lokatie Emmeloord om er een mooie ruime opslag creëren, met aandacht voor het Milieu en Brandveiligheid.Het terrein is eerst volledig voorzien van drainage en vervolgens bestraat waarna er grote compartimenten zijn gemaakt voor de opslag van de banden, voor de stevige brandwerende scheiding van de compartimenten zijn muren gemaakt van grote beton bouw elementen . De werkzaamheden zijn inmiddels voltooid en kan er weer volop geladen en gelost worden.

Nieuws
Minister bezoekt Kargro

>>Bekijk hier de video

Minister Cramer vindt dat bedrijven Kargro, GSU en Margriet goed bezig zijn met energiebesparing. Zij heeft hen daarom samen met Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, extra in het zonnetje gezet tijdens haar werkbezoek aan KARGRO.

links
VACO branchvereniging - VACOLintire is groothandel in gebruikte personenwagen banden.

Aan Lintire b.v. kunt U het mileutechnisch verantwoord inzamelen/ sorteren en verwerken van versleten personen autobanden overlaten. Lintire is gecertificeerd door de Vereniging Band en Milieu, is een VACO erkend banden inzamelingsbedrijf, heeft het ISO 9002 certificaat en de Belgiesche/Duitse certificeringen Recytire en TÜV.

Na inzameling volgt het keur/sorteerproces, de goedgekeurde banden worden vanuit het magazijn wereldwijd voor direct hergebruik of als karkas voor bandenvernieuwing geëxporteerd.De afgekeurde banden worden via het transportsysteem direct de shredders van de recycling afdeling ingevoerd en verwerkt tot chips; voor hoogwaardige herverwerking tot rubbergranulaat of voor inzet als secondaire brandstof bij de produktie van cement.